Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Megfejthették a nemrég előkerült második világháborús galambpostát

London, 2012. december 17., hétfő (MTI) – Egy kanadai férfi azt állítja, hogy megfejtette azt a második világháborús kódolt üzenetet, amelyet korábban egy dél-angliai ház kéményében felfedezett galambtetemen találtak.

 


Az üzenetet rejtő madártetemet egy férfi lelte meg a dél-angliai Surrey grófságban, amikor egy használaton kívüli tűzhelyet tisztított ki a házában. A galamb egyik lábához egy vörösre festett fémdobozt erősítettek, ez tartalmazta a 27 darab ötbetűs csoportból álló üzenetet, amely azonban kifogott Nagy-Britannia legnagyobb elektronikus hírszerző ügynökségének szakemberein.

A GCHQ továbbra is kitart azon álláspontja mellett, miszerint a megfelelő kódkönyvek és a felhasznált kódkulcs hiányában képtelenség feltörni az üzenetet. Az ügynökség szerint a felvetődő megoldásokat sem lehet megerősíteni, és azok, amelyek az eredeti kódkönyv felhasználása nélkül készültek, valószínűleg hibásak.

Young szerint azonban a problémát “túldramatizálják”. A férfi a nagybátyja légi megfigyelők által használt könyvét bevetve arra jutott, hogy az üzenetet egy bizonyos William Stott, egy 27 éves őrmester írta, akit Normandiában dobtak le – galambok kíséretében -, hogy jelentéseket készítsen a németek állásairól. A férfit pár héten belül megölték és holtteste egy normandiai temetőbe került.

A háború alatt mintegy 250 ezer galamb teljesített szolgálatot és mindegyik madárnak saját azonosítószáma volt. Az üzenetben két azonosító is szerepel, ami azt jelenti, hogy a férfi két madarat küldhetett ugyanazzal a szöveggel, hogy biztosítsa a levél megérkezését. “Stott egy első világháborús kiképzőtől, egy korábbi tüzérfigyelőtől tanult” – magyarázta Young, aki szerint a serjeant (őrmester) szó – brit hadseregben használatos – betűzéséből azonnal rá lehet jönni, hogy a szöveg az első világháborúban használt kódokhoz hasonlít.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

fifa 15 скачать торрент бесплатно

(exethMa, 2018.03.08 12:16)

Вы абсолютно правы. В этом что-то есть и мне нравится эта идея, я полностью с Вами согласен.

---
БАЯН fifa 15 windows 10 скачать, скачать бесплатно fifa 15 pc и <a href=http://15fifa.ru/skachat-kljuchi-fifa-15/33-skachat-fifa-15-crack-kryak-tabletka-klyuch-besplatno.html>скачать crack fifa 15</a> скачать fifa 15 c таблеткой

 

 

ProfilképUtolsó kép


Elérhetőség

Bagdi Sándor és Ákos

postagalamb2008@hotmail.com

LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< 11 / 2018 >>


Statisztika

Online: 11
Összes: 381401
Hónap: 11122
Nap: 390