Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dél-Duna Tagszövetség: kaparós cimke a gyűrűn

 

 

Gyakori vitát okoznak az ellenőrzések a tagszövetségekben. Nem mindenütt veszik szigorúan, de az is baj lehet, ha mondjuk egy versenyző akár több héten át minden feleresztésnél ellenőröket kap. A tények sajnos azt jelzik, szükség van a rendszeres ellenőrzésekre, ám az is biztos, hogy sokkal kevesebb a probléma, mint amennyiről a pletykákban beszélnek. Sportunkban sajnos általános a bizalmatlanság, s ez egyelőre szét felé feszíti a közösséget, nem össze felé húzza.

Néhány helyen az idei szezonra már kiadták az ellenőrzési irányelveket. Általában az a jellemző, hogy a bajnokságban élen állókat szinte automatikusan bevonják a kontrollba, illetve a feltűnően jó eredményt elérők is számíthatnak az ellenőrök megjelenésére.

Dél-Duna Tagszövetség versenybizottság egy érdekes és hatékonynak tűnő megoldást választott, ennek részleteit körlevélben tették közzé.

“Az az egyesületet, amely nem jár el a szabálytalankodó tenyésztővel és továbbítja annak versenyanyagát a tagszövetségi versenybizottság felé, a tagszövetségi versenybizottsága elmarasztalja és azon a versenyhéten az egész egyesület eredményét nem számolja ki.

A reklamációs időszakban feltárt hibákat a tagszövetségi versenybizottság javítja a listákat.

A szövetség által kiadott séma szerint le kell ellenőrizni minden, 2x egymás után követőversenyen díjat szálló galambot. A tagszövetség versenybizottsága figyeli a lista élgalambjait, és megbízottja megkeresi azt az egyesületet, ahol díjat értek el. A gyűjtő helyre elsőnek érkezik, megvárja a tagokat és közli az ellenőrzésbe vont tenyésztő nevét, galambjainak számát. Kijelöli az ellenőrzésben résztvevő tagokat.

Az ellenőrzött kiteszi a galambjait a ládából az asztalra. A külön ellenőrzött galambokat kézbe fogják az ellenőrök. Kinyomtatják a benevezést és a nevezési listát. A listáról leellenőrzik a kézben fogott galamb számát és a gyűrűjére felhelyeznek egy címkét. A  címke másik részét a nevezésre ragasztják a galamb számával egy sorba.

A galambok érkezésekor a tenyésztő az ellenőrzött  galambot megfogja, leveszi a felragasztott címkét, lekaparja a bevonatot. Felhívja az ellenőrzésvezetőt és lediktálja a címkén látható számot, a galamb számát és érkezési idejét. Órabontáskor lekaparják az nevezési listára ragasztott címke bevonatát és összehasonlítják a galamb lábán lévővel. Mindkét tevékenységről jegyzőkönyvet készítenek, és azt 5 taggal hitelesítik.

A sofőrnek kell átadni a 4. példányt, a jelenléti ívet, a tépésminta egyik példányát. A borítékra rá kell írni: dátum, galambok darabszáma, versenyút neve, tenyésztők száma”– olvasható a körlevélben.

Kétségtelen, hogy ezzel a módszerrel nagy mértékben visszaszoríthatók a szabálytalanságok. Már csak azt kellene elérni, hogy ha az ellenőrzések mindent rendben találnak valakinél, akkor még véletlen se merüljön fel senkiben, hogy csalt. Ha mégis, akkor a tagszövetségnek el kell járnia a vádaskodóval szemben.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

скачать fifa 15 freeboot

(garneuVek, 2018.04.01 02:42)

Я уверен, что это уже обсуждалось.

---
Бывает же такое..... fifa 15 скачать торрент обновленные составы, игра fifa 15 скачать торрент и <a href=http://15fifa.ru/>официальный сайт фифа на русском языке</a> fifa 15 all russian football торрент скачать

fifa 15 cracks origin

(exethMa, 2018.03.08 09:34)

Я думаю, что Вы допускаете ошибку. Предлагаю это обсудить. Пишите мне в PM, поговорим.

---
Мне посоветовали сайт, с огромным количеством информации по интересующей Вас теме. скачать игру fifa 15 moddingway, fifa 15 скачать торент а также <a href=http://15fifa.ru/skachat-fifa-15/28-fifa-15-ultimate-team-by-ea-sports-v107-sportivnyy-simulyator-ios-511-rus.html>fifa 15 ultimate team ios скачать</a> fifa 15 псп скачать

 

 

ProfilképUtolsó kép


Elérhetőség

Bagdi Sándor és Ákos

postagalamb2008@hotmail.com

LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< 11 / 2018 >>


Statisztika

Online: 11
Összes: 381401
Hónap: 11122
Nap: 390